Одржан 6.КУП РВИ у лову рибе удицом на пловак

Одржан је и Шести Куп ратних војних инвалида у лову рибе удицом на пловак на језеру Гружа у организацији Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Србије и Спортског савеза Спортских клубова РВИ и ППБ Србије.

Ово такмичење и дружење инвалида помогли су Министарство за рад и социјалну политику-Сектор борачко-инвалидске заштите, Министарство за омладину и спорт и Град Крагујевац.

У такмичењу се надметало 30 екипа (мада је било најављено 42 ) а једна екипа је била из Републике Српске, екипа БОРС-а Градишке.

Из приложених фотографија са такмичења може се видети да је дан почео изузетно лепим временом и ништа није наговештавало да ће се време пред сам почетак пецања нагло погоршати и учинити пецање доста тешким због јаког ветра, али ни то није поколебало учеснике да заврше такмичење.

Одржан 6.КУП РВИ у лову рибе удицом на пловакОдржан 6.КУП РВИ у лову рибе удицом на пловакОдржан 6.КУП РВИ у лову рибе удицом на пловак

Иако је на стази било доста такмичара и посматрача, а да такмичење протекне у фер борби и регуларно, побринула се судијска четворка на челу са судијом Пајом, којима се овом приликом од свег срца захваљујемо за учињени труд.

Испред организатора такмичарима су се обратили Радиша Миливојевић-председник Удружења РВИ и ППБ Србије и Милан Пивић-председник УО Спортског савеза СК РВИ и ППБ Србије, поздравивши све такмичаре и госте и пожелевши им успешан улов и добро дружење. Све присутне је поздравио и Председник општине Кнић -господин Боро Бусарац, пожелевши свима присутнима да се добро друже и пријатно осећају у општини Кнић која много улаже у ловно-риболовни и сеоски туризам. Након завршеног такмичења, сви учесници су се преселили у салу Црквеног дома на ручак и доделу признања. И ове године организатори су се побринули за бројне награде победницима али и за остале учеснике, као што су најстарији и најмлађи, најдебљи и најмршавији, жене и деца и др., а део награда је доделила Риболовачка радња Еурофиш из Крагујевца.

Пре проглашења победника и доделе награда, сви присутни су минутом ћутања одали последњу пошту настрадалим радницима фабрике „Први партизан“ из Ужица. Делегације БОРС-а и Удружења РВИ и ППБ Србије и Крагујевца су положиле венце на споменик „Успење“ подигнут свим пострадалим у ратовима од 90 до 99 .

Прво место и прелазни пехар освојила је екипа из Ћићевца, друго место је освојила екипа из Градишке и треће место је припало екипи из Ниша. Најбољи у појединачном пласману је био Срба Стојадиновић из Ћићевца а затим његов колега из екипе Миодраг Марковић а треће место је припало Остоји Вукојевић из Градишке.

По жељи ратног инвалида Горана из Крагујевца, који прави и продаје иконе, председник Миливојевић је уручио икону Св.Василија Острошког представнику Борачке организације Републике Српске господину Драгану Гламочанину. Господин Гламочанин се захвалио на примљеном поклону и уручио поклон Борачке организације Републике Српске - чудотворну икону Пресвете Богородице -Чајничке Краснице, у знак добре сарадње двеју организација.

Посебна захвалност од стране организатора је упућена црквеном одбору Цркве св.Илије из Кнића и оцу Драгану који су омогућили коришћење сале за ручак учесника, Војној пошти 3262 -Крагујевац који су припремили укусан војнички пасуљ, Удружењу РВИ и ППБ Кнић који су се побринули за укусно печење и Удружењу РВИ и ППБ Крагујевац чији чланови су помогли у сервирању ручка и техничкој подршци како би све протекло у најбољем реду.

Више фотографија можете погледати овде...