Обавештење

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо наше чланство и јавност да због примене „ нове методологије “ израчунавања просечних зарада у Републици Србији, која је почела да се примењује од 1. јануара 2009.године, долази до драстичног умањења инвалитских примања и да је наше Удружење 03.03.2009. године на састанку у Београду поред још 5 организација написало захтев премијеру Мирку Цветковићу, министру рада и социјалне политике Расиму Љајићу и министарки финансија Дијани Драгутиновић, у коме се захтева хитан пријем и стопирање примене оваквог начина обрачунавања инвалидских примања.

Захтев премијеру Мирку Цветковићу, министру рада и социјалне политике Расиму Љајићу и министарки финансија Дијани ДрагутиновићЗахтев премијеру Мирку Цветковићу, министру рада и социјалне политике Расиму Љајићу и министарки финансија Дијани Драгутиновић

Одговора од стране наведених лица није било до данашњег дана а према информацијама до којих смо дошли незваничним путем, дат је налог за обрачунавање инвалиднина по новој методологији.

У циљу заштите наших чланова и свих корисника личних и породичних инвалиднина, извршни одбор Удружења РВИ и ППБ Србије на својој седници одржаној дана 09.03.2009.године је заузео став да се не одустане од захтева и да се обратимо са истим захтевом председнику Републике Србије господину Борису Тадићу (преузмите документ).
У случају да не буде позитивног исхода бићемо принуђени да своја законска права потражимо у ванинституционалној борби.